Concerten Klundert

 De toegang is bij elk concert 10 euro.

Kaarten kunnen aan de deur of via de Stichting Cultureel Klundert worden gekocht:

Klik hier om naar de site van de Stichting te gaan.

8 april 15.00 Bach op de Zondagmiddag na Pasen: Cantate BWV 4 ‘Christ lag in Todesbanden’ door het Holland Consort o.l.v. Miranda van der Sterre, Gerben Mourik, orgel
Bach schreef iedere week een cantate, aansluitend bij de lezingen uit de Bijbel die op de volgende zondag centraal zou staan. Daarom op de zondag na Pasen deze Cantate. De musici zullen uitgebreid vertellen en laten horen wat de muziek van Bach zo speciaal en indrukwekkend maakt.

Zondagmiddag 17 juni 15.00 Filmmuziek met Léman ensemble (piano, cello & viool - met filmbeelden)
Hartini van Rijssel (viool), Mariëlle Rijkaart (cello) en Mark Lippe (piano).
Deze avond een combinatie van stomme film en het Léman trio. Rond 1930 werden films vaak met live-muziek begeleid – er bestonden toen nog geen soundtracks! Vanmiddag wordt U meegenomen naar die tijd. Ook staat er recente filmmuziek op het programma!

Zaterdag 23 Juni Wandelconcerten tijdens de Klundertse Braderie
14.00 Jaco van den Berg
15.00 Gerben Mourik
16.00 Henk Strootmam

 De gezellige braderie in de winkelstraat van Klundert wordt omlijst door toegankelijke orgelmuziek, gespeeld op beide orgels. Loop eens even binnen en beluister en bekijk de organisten (afkomstig uit de gemeente Moerdijk) van dichtbij.

 

Juli
Donderdag 5 Juli Improvisatiecursus voor organisten, kom gerust even naar binnen in De Stad om te kijken hoe dat in z’n werk gaat.
De cursustijden: 8.30-12.00 en 13.30-17.00
Om 17.00 sluit huisorganist Gerben Mourik af met een kort improvisatieconcert.

 Jazz- in-Juli

Vrijdag 27 Juli om 20.00 Jos van Beest trio met zangeres Mariëlle Koeman
Jazz is een uit Amerika overgewaaide muziekstijl waarbij ook vele Nederlandse artiesten wereldberoemd werden (denk aan Trompettis Erik Vloeimans). Deze avond bestaat het concert uit 3 optredens waarbij u tussendoor kunt genieten van een heerlijk diner!

 

Vrijdag 24 augustus Bach-Nacht 20.00-22.30

2 Cello-sonates door Hanneke Rouw
Piano door Jaap Eilander
‘Moderne’ Bach door Gerben Mourik (Marcussen & Vermeulen-orgel)
Johann Sebastian Bach is waarschijnlijk de beroemdste componist aller tijden. Deze avond een selectie uit werken voor piano, cello en orgel. U wordt deze avond op toegankelijke wijze door deze meesterlijke composities geleid; de musici zullen zelf over de stukken vertellen, wat boeit ze zo in Bach? En wat komt er allemaal kijken bij het spelen van zijn muziek?

Zondag 30 September 15.00 Engelse koormuziek en samenzang van Hymns door Koor LaChanda
Engeland is beroemd vanwege de jongenskoren, maar ook vanwege zijn beroemde componisten zoals John Rutter. Waan je deze middag in Engeland met osn programma rond Engelse koormuziek en hymns, uitgevoerd door LaChanda (dirigent Ruud Krijnen). Gerben Mourik laat het Vermeulen-orgel klinken alsof we in een Engelse kathedraal zijn…

Zaterdag 20 Oktober 15.00 Vuurwerk op 2 orgels door Bert den Hertog & Gerben Mourik
Twee orgels in één gebouw, dat hebben we in Klundert. Alle reden voor een spectaculair programma door 2 organisten. Werken voor twee orgels werden onder andere gecomponeerd in Portugal, want daar bevonden zich soms twee orgels tegenover elkaar. Maar ook werden in de afgelopen eeuwen grote orkestwerken voor twee organisten bewerkt!

 

Vrijdag 30 November 20.00 Relax-concert op orgel (door Aart Bergwerff) en harp (door Arrianne Schipper)
‘Minimal Music’ is muziek die bestaat uit zich constant herhalende motiefjes, waarin telkens kleine veranderingen plaatsvinden. Vanwege de meditatieve werking is deze stroming tegenwoordig zeer populair, vooral door het stuk ‘Canto Ostinato’ van de Nederlander Simeon ten Holt. In dit concert wordt deze muziek met minimal music voor harp gecombineerd, een instrument wat al in te tijd van de Bijbel een kalmerende werking had. Ter afwisseling speelt de organist vurige Argentijnse muziek: Tango’s!

Donderdag 20 December om 20.00 Carols in Klundert, editie 2
Vorig jaar was dit een mooie avond, zo vlak voor kerst. Daarom in 2018 editie 2. Engelse Carols met hun aanstekelijke melodieën en ontroerende teksten worden afgewisseld met samenzang van bekende kerstliederen en orgelsolo’s,